Доставка на цветя в Русе през лятото

Доставка на цветя Русе – 7 полезни съвета, как да подбираме нашите букети с цветя

Ако планирате да изненадаме любим човек или някой близък, чрез доставка на цветя за Русе, лятото в нашия град предлага богат избор на красиви цветя (вижте ТУК), които обаче е полезно да знаем как да подберем и съхраним, така че в момента на поднасяне да са максимално свежи и с приятен външен вид. Добре е да знаем, на какво да обърнем внимание, когато купуваме цветя и букети, за да получим максимален ефект от избора си.

Ето няколко съвета, какво да изискваме при заявка на цветя онлайн и какво да гледаме при поръчката на място в магазина за цветя:

1. Първо да погледнем дали листата са със свеж зелен цвят, а не пожълтели.
2. Цветния прашец по листата показва, че цветето вече прецъфтява и няма да ни радва още дълго
3. Някои цветя, като лилиум и фрезия, може да са напъпили или да имат по един отворен цвят. Букетите с лилиум е добре да бъдат с отворени цветове, както и да имат няколко пъпки, които тепърва ще разцъфнат след подаряването му.
4. По стеблото във водата не трябва да има листа, за да не загниват, краищата да са свежи и подрязани под ъгъл, за да не опират в дъното на съда и цветята да пият свободно вода.
5. Не всички цветя са свежи еднакво дълго. Някои, като карамфила и розата, както и хризантемата издържат повече, отколкото ирисът или лалето. Кичестите цветя живеят по-дълго.
6. Въздушните течения не влияят добре на цветята и те загиват по-бързо.
И когато букетите с цветя бъдат подарени, също не трябва да бъдат оставени на течение. Никои видове цветя не издържат дълго свежи, когато са поставени на течение.
7. Дръжте цветята далеч от плодове и зеленчуци. Те отделят газ етилен, който съкращава живота на рязаните цветя (особено на розите и орхидеите)

Ако се придържате към тези прости правила може да направите така, че изненадата
чрез доставка на цветя в град Русе да е пълноценна и да доставите едно наистина вълнуващо изживяване за вашите обичани и любими хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.