Доставка на цветя Русе

Как да изберем най-ароматните букети за доставка на цветя Русе

Ако планираме доставка на цветя Русе е един от градовете, в който можем да намерим много красиви и същевременно опияняващи и ароматни цветя. Към кои от тях да се насочим обаче, така че нашият цветен букет, съставен от различни видове цветя да има ясно изразено ухание и миризмите им да не си противоречат и да не се унижожават взаимно? Кои са 5 –те най- ароматни цветя за доставка на цветя Русе?

Много от любимите спомени са предизвикани от чувството ни за мирис, така че не е чудно, че градински цветя са източник на много приятни емоции. Много от тях можем да намерим и в цветните магазини в нашия град (подходящи за доставка на цветя Русе)

Благоуханието на цветята подтиква към проява на положителни емоции, помага за директно активиране на центровете за удоволствие в мозъка. Един приятно ухаещ букет ще накара получателят му да асоциира приятната миризма на цветята с вас и ще ви свърже задълго с вълнението си от приятната изненада. Но как да изберем точно тях и как да ги комбинираме по най-удачния начин.

Ето 5 от най-уханните цветя, които да търсим за доставка и аранжиране в красив цветен букет:

1. Букети от рози – розата е безспорната кралица в света на красивите и ароматни цветя.

Роза

Роза от вида Gertrude-Jekyll

Световно известни са качествата на българската роза (роза дамасцена), като суровина в козметичната промишленост за направата на прочутото розово масло.

От  екстракти от рози са направени едни от най-скъпите и съблазнително ухаещи  парфюми.

Ароматът от рози повдига самочувствието и влияе положително върху мотивацията. Установено е също, че уханието на розата е силен афродизиак, но спомага и за осигуряването на спокоен сън.

Мириса на свежи рози, може да се опише като сладък, цветист, женствен, богат, топъл, изкушаващ и опияняващ.

Не всички рози миришат еднакво, но почти всички имат неустоим аромат (с едно изключение- розата foetidaостър аромат на терпентин)

Освен на класическият розов аромат, розите могат да миришат на плодове, мед, вино, лавандула, подправки и дори на мъх с гъби, както например сорта Maurice Utrillo.

От съвременните сортове най-ароматна е Gertrude Jekyll, нейният мирис  е опияняващ.

2. Букети от лилиум лилиумът има много силен, остър аромат.

лилиум

Лилиум кралски

Затова трябва да се комбинира много внимателно в стилен букет с други цветя, по-добре с  такива, които не са толкова уханни, като например хризантеми или алстромерии.

Силният аромат на лилиума (Lilium) може да дразни дихателните пътища. Затова, ако поръчате доставка на букет от лилиум , който смятате да подарите на другия ден  е препоръчително да го поставите извън помещенията за сън.

Едни от видовете лилиум с най-силен аромат са Lilium candidum(бялкрем) и Lilium regale (кралски лилиум) – с бели, тръбести цветове и жълти гърла.

3. Букети от фрезия – едно от най-финно ухаещите цветя, заради което е високо ценено от елитната парфюмерийната промишленост.

Фрезията има лек и деликатен, фин аромат, който напълно подхожда на оптимистичните, открити и весели натури.

Напълно удачно е да се аранжира букет само от фрезии,  едноцветен или смесени различни цветове.

фрезии

Фрезии

Различните цветове фрезии имат различни нюанси на мириса:

При белите фрезии е по-нежен, по-малко зелен и съвсем леко пикантен.

При жълтите ароматът е по-гъст, като нектар.

При червените и лилавите като че ли е по-слаб, но с едно кристалче повече сладост. Като цяло фрезиите миришат на чистота и омайност.

4. Букети от нарциси   ароматът на нарциса е съблазнително сладко-приятен, с  подчертани, ясни и весели оттенъци.

Ароматът на  маслото от нарцис също е силен и богат; напомня на миризма на тъмно зелени листа със следи от зюмбюл и жасмин. Използвано е още в древността от различни народи, като източник за направата на парфюми и в медицината.

Ароматът от етерично масло от нарцис е доста силен и опияняващ и може да повлияе на нервната система. Той успокоява нервите и помага за освобождаване на стреса и напрежението. Все пак, терапията изисква внимателно и правилно използване, тъй като при по-високи дози, маслото от нарцис може да предизвика главоболие и повръщане. Също така са наблюдавани и някои алергични реакции.

5.Букети от орхидеи– Орхидеите също ухаят с много приятен аромат.

Различните видове орхидеи имат различен мирис. Ето какъв мирис имат някои видове орхидеи, според мнението на хората, които ги отглеждат:

–    Фаленопсис (Phalaenopsis Brother Sara Gold) някои оприличават миризмата му на сладко, бонбони (този вид орхидеи също са налични за доставка на цветя Русе)

–          Одонтоглосум  Беалара – много специфичен аромат на грейпфрут

–          Zygopetalum – нежна миризма на парфюм с плодови нотки

–          Miltonia cuneata -много слаб, нежен аромат

–          Дендробиум има много нежен аромат като на момина сълза

–          Колманара (Colmanara wildcat) има аромат на зюмбюл, усеща се няколко дни след  цъфтеж.

–          Милтасия – наподобява пикантен аромат на шарена сол

В Русе най-често поръчвани при доставка са орхидеи цимбидиум, които също са с приятен аромат, макар и по-слаб от този на орхидеи Фаленопсис.

Зюмбюл и люляк също са едни от най-често използваните ароматни цветя в букетите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.